Links

Deze pagina is bedoeld om kruidencollega´s onder de aandacht te brengen die in mijn ogen een waardevolle bijdrage leveren aan de kruidenkennis in Nederland en België. Al deze mensen ken ik persoonlijk en ik weet dat ze integer werken, veel kennis bezitten en vol passie zijn over kruiden.

De Levensboom het bedrijf van Madeleine Knapp-Hayes, gewoon de beste aromatherapeut van Nederland, met het hart ook op de goede plaats. Maakt zich sterk voor meer kennis binnen de zorg over aroma – en fytotherapie, geeft fantastische workshops en cursussen op dit gebied. Bekijk ook haar webshop, met daarin topkwaliteit etherische oliën, veelal biologisch en veel CO2 producten. Via haar Stichting De Levensboom, zamelt zij ook nog eens geld in, om complementaire zorg te geven aan mensen die dat zelf niet kunnen bekostigen en die lijden aan een ernstige ziekte.

Pharmaca Pura is de fytotherapeutische praktijk in Utrecht van Maaike van Kregten, oud-leerling van Herba Sanitas. Als je op zoek bent naar een goede therapeut, die oog heeft voor de nieuwste ontwikkelingen en kruidengeneeskunde als een nuchter gegeven bekijkt, zit je hier helemaal goed!

Bij Puur Aroma worden in Margraten op biologische wijze topkwaliteit kruiden geteeld voor medicinale en culinaire toepassingen, veel topkoks bestellen hier hun kruiden. Ook worden er kookcursussen en excursies verzorgt en is de kruidentuin sowieso een bezoek meer dan waard.

VELT-Gemert hier wordt in de voorlichtingstuin van de Vereniging voor Ecologische Leef- en Teeltwijze (VELT) in Gemert workshops gegeven die je wegwijs maken omtrent het gebruik van kruiden. Je kunt groepsgewijs of individueel van alles zelf leren maken: genezende zalf of olie, kruiden-douchegel en shampoo, kruidenazijn of een complete biologische maaltijd (lunch en diner) met kruiden en wilde planten. Je kunt ook terecht voor rondleidingen.

 

Leave a Reply