Praktijkdagsoep: Pompoensoep met karwij

Deze soep is heerlijk als het wat kouder wordt. Het is een grote pan..als je teveel hebt, lekker invriezen! Het karwijzaad zorgt ervoor dat de soep lichter verteerbaar wordt en geeft ook een heerlijke frisse smaak.


Heerlijke zelfgemaakte pompoensoep

Ingredienten:
- 2 pompoentjes van ongeveer 2 kilo per stuk, schoongemaakt en in blokjes
- zakje rucola
- 1 rode paprika, in stukjes
- 2 uien gesnipperd
- 50 gr roomboter
- halve liter Griekse yoghurt met een vetgehalte van 10%
- 1,5 liter water
- blikje maiskorrels
- 5 el karwijzaad
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Het liefst alles van biologische kwaliteit.

Bereiding
Smelt de boter in een grote pan en laat deze niet bruin worden, voeg dan de stukjes pompoen, de uien en de paprika toe. Laat dit op een laag vuur stoven, goed in de gaten houden dat het niet te snel gaat, totdat alle ingredienten zachter worden. voeg dan de yoghurt en het water toe en laat alles nu gaar stoven en zachter worden. Voeg het zakje rucola toe en laat even meestoven.Gebruik nu een staafmixer om alle ingredienten fijn te malen en voeg de breng op smaak met het karwijzaad, zout en peper. Op het laatst een blikje maiskorrels. Lekker met een salade en waldkornbrood of een ander donker brood.

This entry was posted in Praktijkdagsoep and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply