Praktijkdagsoep: Tanja´s Moedersoep

Tijdens de praktijkdagen en workshops wordt er traditioneel soep geserveerd bij Herba Sanitas, deze vallen doorgaans goed in de smaak en het verzoek kwam van leerlingen om deze recepten ook op de site te plaatsen. Ze zijn altijd vegetarisch, dit omdat veel leerlingen van Herba Sanitas vegetarisch zijn, of in ieder geval kritische vleeseters. De meeste recepten ontstaan ad-hoc, uitgaande van wat er in huis of in de tuin/vrije natuur staat.

Deze soep heeft de naam gekregen Tanja´s Moedersoep, Tanja is inmiddels een oudleerling, die afkomstig is uit Servie, toen zij binnenkwam en de soep in de pan zag, zei ze…oh dat lijkt wel een soepje van mijn moeder…dus vandaar de naam…de ingredienten zijn supersimpel en niet duur, maar wel erg lekker!

Ingredienten:
- kilo tomaten, liefst smaakvolle biologische
- 2 el olijfolie
- 1 grote ui of 2 kleintjes
- halve kool, kan van alles zijn, maar witte, groene, savooiekool, chinese kool, ze kunnen allemaal.
- 1 liter water
- 2 tenen knoflook
- zout
- peper

Bereiding
Snij de tomaten in stukjes, snipper de ui en snij de kool in reepjes. Doe de olijfolie in de pan, verhitten en voeg dan de ui toe, fruit deze even, dan de kool, ook even zacht laten worden en als laatste de tomaten..zo lang koken totdat ze een prutje vormen, dan het water erbij, laten doorkoken, niet te lang, de kool moet nog een bite hebben, op smaak brengen met peper en zout en als laatste van het vuur de knoflook erbij. Knoflook is erg gezond, maar verliest veel goede eigenschappen als je het mee laat koken. Dus knoflook pas op het laatst overal bij.

Lekker met brood en quiche.

This entry was posted in Praktijkdagsoep and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply