Praktijkdagsoep: Vegetarische Pindasoep

Tijdens de praktijkdagen en workshops wordt er traditioneel soep geserveerd bij Herba Sanitas, deze vallen doorgaans goed in de smaak en het verzoek kwam van leerlingen om deze recepten ook op de site te plaatsen. Ze zijn altijd vegetarisch, dit omdat veel leerlingen van Herba Sanitas vegetarisch zijn, of in ieder geval kritische vleeseters. De meeste recepten ontstaan ad-hoc, uitgaande van wat er in huis of in de tuin/vrije natuur staat.

Deze soep is vrij machtig en zoet-pittig, hij bevat ook relatief veel suiker, verder is hij natuurlijk niet geschikt voor mensen met een pinda-intolerantie. Je kan ook een versie met kip maken, daarvoor maak je eerst een bouillon van biologische kip. Deze soep is snel klaar, dat kan heel makkelijk zijn!

Ingredienten:
- Zak gago-gado mix, uit de toko of supermarkt
- tempeh in blokjes of reepjes
- 4 el ketjap of thaise oestersaus
- 2 bosjes lenteuitjes in dunne reepjes
- 200 gr taugé
- 2 el sesamolie
- 1 spaans pepertje, in reepjes van de zaadjes ontdaan
- 2 liter water

Bereiding
Het is makkelijk om deze soep in een wok te maken, maar dat hoeft niet. marineer tempéh in de ketjap of thaise oestersaus, persoonlijk vind ik de laatste lekkerder, laat ongeveer een uurtje trekken. Verwarm de sesamolie en fruit heel kort de gemarineerde blokjes tempeh, voeg de taugé, spaanse peper en bosuitjes toe en bak 30 seconden mee, voeg het water toe en de gado gado, soep laten opkoken en klaar!

Lekker met kroepoek.

This entry was posted in Praktijkdagsoep and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply