Praktijkdagsoep:Italiaanse Vegetarische Bonensoep

Deze soep is erg lekker in de winter, het is een stevige maaltijdsoep, met een aardse kruidige smaak.

Ingredienten:
- 250 gr gedroogde zwarte bonen biologisch
- 250 gr gedroogde black eyed peas biologisch
- 3 in ringetjes gesneden prei
- 200 gr verse biologische sperziebonen
- 2 blikken flageolets biologisch
- 2 pakjes gezeefde tomaten
- flinke bos basilicum in reepjes
- 2 grote mozzarella┬┤s in blokjes gesneden
- zout
- peper
- eventueel 4 biologische/vegetarische bouillonblokjes

Week de gedroogde bonen onder water voor ongeveer 24 uur, dan zet je ze op met het weekwater en de prei, zodat ze ruim onder staan in het water. laat ze zacht koken, de prei moet min of meer mee smelten.

Als de bonen tot pulp zijn gekookt (je moet af ten toe roeren en wat water toevoegen tijdens het zacht koken), dan voeg je de gezeefde tomaten toe, en de sperziebonen, kook nu zo lang totdat de sperziebonen beetgaar zijn en voeg dan de blikjes flageolets toe. Eventueel de bouillonblokjes en op smaak brengen met zout en peper. Serveren in een kom, in de kom voeg je er in blokjes gesneden mozzarella aan toe en snippertjes basilicum.

Lekker met focaccia en olijfolie.

This entry was posted in Praktijkdagsoep. Bookmark the permalink.

Leave a Reply