Wilde Quiche

Dit is een heerlijk en goedkoop gerecht in de lente! Het bevat een vracht aan voorjaarskruiden, die je zelf makkelijk kunt vinden in je omgeving. Als je niet zoveel van wilde planten weet, verdiep je dan eerst in deze materie, voordat je aan de slag gaat met dit recept.

INGREDIENTEN:

Korstdeeg
240 gram bloem
120 gram koude boter in kleine blokjes
2 losgeklopte eieren
2 el koud water
Zeezout

Overige ingredi├źnten
500 gram diverse voorjaarskruiden, goed wassen en laten uitlekken, in reepjes snijden, zorg dat je van de wat meer bittere kruiden wat minder gebruikt, in deze quiche heb ik zevenblad, daslook, klein springzaad, paardenbloemen (alleen de bloemen) en weegbreeblad verwerkt, maar je kunt ook denken aan brandnetel, kleefkruid, vogelmuur etc.
11 gram boter
100 gram walnoten in stukjes
4 eieren
half bakje Mascarpone
handje geraspte oude kaas
peper en zout

Bereid het deeg door de bloem los te roeren, de koude boter toe te voegen en door roeren, voeg de eieren toe en het zout, en kneed tot een soepel en stevig deeg, eventueel nog wat water toevoegen als het te stijf is. Uurtje in de koelkast en bekleedt er een springvorm of vlaaivorm mee.

Smelt wat boter in een pan met een dikke bodem, en smoor de kruiden tot ze geslonken zijn, niet teveel, er moet een beetje een bite in blijven zitten. Haal de pan van de bodem, laat even afkoelen. Klop de eieren los met de Mascarpone, breng op smaak met peper en zout en voeg dit bij de voorjaarskruiden en meng de noten erdoor.

Kruidenmengsel in de vorm op het korstdeeg gieten, geraspte kaas erover en in een voorverwarmde oven op 160 graden, ongeveer 3 kwartier.

Eventueel nog decoreren met wilde eetbare verse bloemen, vlak voor het serveren.

This entry was posted in Uncategorized, Wilde Recepten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply