Wilde Recepten: Pesto´s

Iedereen kent de klassieke pesto…tot vervelens toe….basilicum, olijfolie, pijnboompitten, knoflook en parmezaanse kaas…heerlijk, maar met hetzelfde basisidee kun je ook veel wilde planten te lijf gaan. Wees er wel zeker van wat je oogst..volg anders een cursus van Herba Sanitas, als je je onzeker voelt.

Veldkerspesto


Veldkers – Carmdamine hirsuta

Veldkers groeit gewoon in bijna iedere tuin, het is zo´n onoogljk plantje dat de meeste mensen het gewoon over het hoofd zien, het is een eenjarig ´onkruid´, maar dat onkruid is zeer betrekkelijk. Veldkers is namelijk net zo lekker als rucola…en gratis!

Ingredienten:

100 gr Veldkers
40 ml zonnebloemolie
10 ml sesamolie
50 gr cashewnoten
50 gr geraspte jonge kaas
teentje knoflook

Bereiding

Alles door elkaar mengen, staafmixer erop, klaar!

Zevenbladpesto

Zevenblad is nog zo´n ´onkruid´ dat een nijvere tuinier tot wanhoop kan drijven, met hun wortels kunnen ze een hele tuin overnemen, maar dit lastige sujet smaakt net zo lekker als selderij en is overal te vinden!


Zevenblad – Aegopodium podagraria

Ingredienten:

100 gr Zevenblad
20 ml zonnebloemolie
20 ml walnootolie
50 gr walnoten
50 gr geraspte Emmenthaler
teentje knoflook

Bereiding

Alles door elkaar mengen, staafmixer erop, klaar!

Vogelmuurpesto

Vogelmuur kun je vinden in je tuin en langs paden en in weiden. De smaak is weinig uitgesproken, maar wel sappig, hierdoor is een wat pittiger kaas op haar plaats.


Vogelmuur – Stellaria media

Ingredienten:

100 gr Vogelmuur
40 ml olijfolie
50 gr pijnboompitten
50 gr geraspte Old Amsterdam
teentje knoflook

Bereiding

Alles door elkaar mengen, staafmixer erop, klaar!

This entry was posted in Wilde Recepten and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply