Wilde Wandelingen

Van de hoogste boom tot de diepste wortel, planten die genezen zijn overal om ons heen, ook in het park in de stad. Leer over hun medicinale en culinaire eigenschappen, etnobotanie en duurzame en ethische oogstmethoden van wilde planten en wanneer kun je ze oogsten zodat de plant de meeste potentie en genees – en voedingswaarde heeft. Herba Sanitas organiseert een aantal malen per jaar de Wilde Wandelingen. Mocht je in je eigen omgeving ook een dergelijke wandeling willen organiseren, zodat je weet wat er allemaal voor bruikbaars groeit in je eigen buurt. Neem dan even contact op via gonnie@herbasanitas.nl, dan bekijken we de mogelijkheden.

DE WILDE DINSDAG

1O-DELIGE WORKSHOPSERIE WILDOOGST EN VERWERKING TOT VOEDSEL EN MEDICIJN

VAN 1 MAART T/M 30 AUGUSTUS 2016

Veilig en natuurvriendelijk leren om inheemse wilde planten te oogsten en te verwerken. Dat kan bij Herba Sanitas in het seizoen 2016 op de Wilde Dinsdag!

De Wilde Dinsdag is een serie workshops, die bedoeld is voor mensen, die op een wat meer vrijblijvende manier, dan de lange opleiding van Herba Sanitas kruidenkennis willen verkrijgen.

Speciaal is, dat je je niet perse voor de hele cursus hoeft in te schrijven, maar dat je ook een dag mee kunt doen, of meerdere.

In de morgen gaan we de natuur in en ’s middags worden van de verzamelde kruiden producten gemaakt, omdat de serie workshops bijna het hele plukseizoen omvat, leer je ontzettend veel.

Na afloop ben je geen fytotherapeut, maar ben je wel in staat om voor jezelf en familie veilig voedsel en eenvoudige medicijnen te bereiden van de planten uit je naaste omgeving.

Je leert diverse technieken voor het bereiden van wild plantaardig voedsel, zoals drogen, inmaken, verwerking tot wijn, en bereidingen zoals tincturen, oliemaceraten, zalven voor medicinale producten. De eerste twee lessen zijn gewijd aan het opdoen van basiskennis over de beginselen van kruidengeneeskunde en wildcrafting, omdat er buiten nog niet zo heel veel groeit.

Wilde dinsdagen 2016

Voorwaarden: een redelijke conditie, enthousiasme en bereid zijn om nieuwe dingen te leren.

Tijden:
10.00u. – 16.00u.

Kosten hele serie:
Per persoon: €. 450,00

Wanneer je inschrijft voor de lange opleiding fytotherapie 2016 van Herba Sanitas, na het volgen van de Wilde Dinsdagen (hele serie) ontvang je €.150,00 korting op je lesgeld!

Kosten losse wilde dinsdag:
Per persoon: €. 55,00

Data:

01 maart
15 maart
29 maart
12 april
26 april
10 mei
24 mei
02 augustus
16 augustus
30 augustus

Deelname:

Op eigen risico
Geen kinderen en huisdieren toegestaan

Maximaal aantal deelnemers per groep is 15 personen

(alcohol/ethanol voor tincturen, dient zelf te worden meegenomen)

Opgeven en meer informatie: info@herbasanitas.nl

 

2 Responses to Wilde Wandelingen

 1. gonnie says:

  Hoi Dolores,

  Allereerst bedankt voor je commentaar. Een nieuwsbrief zit in de planning, voor het komende lesjaar.

  Dit wordt aangekondigd op de site. Verder zijn er iedere week nieuwe posts.

  Misschien tot later!
  Gonnie van Elteren

 2. dolores schippers says:

  Dag,hebben jullie ook een nieuwsbrief?Dan ontvang ik die graag Dank.

Leave a Reply