Q: Wat is de leslocatie

A: De leslocatie is in Heeswijk-Dinther. Heeswijk-Dinther is een dorp in Noord-Brabant dat ongeveer 16km van ’s Hertogenbosch verwijdert ligt.

 

Q: Kan ik in termijnen betalen?

A: Ja, termijnbetaling is mogelijk (m.u.v. ¼ van het totaalbedrag van het lesgeld, dat bedrag is het inschrijfgeld en dient in een keer te worden voldaan). Vraag hiervoor het betalinsformulier aan per mail.

 

Q: Is Herba Sanitas goed bereikbaar met het openbaar vervoer?

A: De bus stopt in het centrum van Heeschwijk-Dinther. Vanaf het centrum moet je een eindje lopen naar de daadwerkelijke leslocatie. Je kunt echter meestal wel met 1 van je klasgenoten afspreken om te carpoolen. Carpoolen wordt bij Herba Sanitas erg gepromoot.

 

Q: Zijn er in Nederland of Vlaanderen vergelijkbare opleidingen?

A: Helaas zijn er geen kruidenopleiding in Nederland en/of Vlaanderen die werken met puur wetenschappelijk onderbouwd materiaal.

 

Q: Kan ik een proefles volgen.

A: Helaas behoort dat niet tot de mogelijkheden bij Herba Sanitas. De lessen gaan in hoog tempo en er is geen tijd om voldoende aandacht te besteden aan mensen die willen kijken. Tevens zou dit ook te storend werken voor onze leerlingen.

 

Q: Ik wil graag een stageplek bij Herba Sanitas.

A: Herba Sanitas werkt niet met stagiaires. Er is helaas niet genoeg tijd om een stagiaire goed te begeleiden.

 

Q: Ik beheers de Engelse taal niet, is dat erg?

A: Het is echt noodzakelijk dat je de Engelse taal goed beheerst. Veel van de onderzoeken die je zult moeten lezen zijn in het Engels. Wanneer je geen Engels kunt kun je de opleiding niet goed volgen en zul je problemen krijgen bij de examens.

 

Q: Kan ik de lessen via internet volgen, zonder aanwezig te zijn in de lessen.

A: Nee, Herba Sanitas wil dat de leerlingen ook bij de praktijklessen aanwezig zijn. Hier leer je veel en de kwaliteit van je opleiding wordt hierdoor beter. Sommige dingen kun je niet leren door alleen te lezen.